Wat in 2020 begon met het krijgen van een bierbrouwpakketje tijdens vaderdag is inmiddels uitgegroeid tot een passievolle speciaalbier brouwerij met de naam Roeffus.

Met liefde voor speciaalbier brouwt Erwin Roefs in zijn brouwschuur verschillende speciaalbieren. Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en blijft zijn recepten vernieuwen. Hierdoor ga je keer op keer een andere smaakbeleving ervaren bij het drinken van de speciaalbieren van Roeffus.

Door de bewuste keuze om vooralsnog geen speciaalbieren vast in het assortiment op te nemen, zullen de speciaalbieren van Roeffus altijd beperkt beschikbaar zijn. Natuurlijk komen een aantal "toppers" met regelmaat terug in het aanbod, mogelijk met een kleine aanpassing in het recept.

 

De brouwschuur van Roeffus bevindt zich in het pittoreske Oirschot, een mooi historisch dorp met een eigen brabants dialect. 

De speciaalbieren  van Roeffus hebben allemaal een Oirschotse naam. Neem bijvoorbeeld "De Wèrme Muts", een kruidig donker bier met een klats rum voor de koude winterdagen.

Oirschot staat ook bekend om de kapel van De Heilige Eik, inmiddels een bedevaartsoord. De legende gaat dat in begin van de 15de eeuw een paar herders een Mariabeeldje vonden aan de oever van de stroom "de Beerze". Zij plaatsten het beeldje in een eikenboom vlak bij de stroom. 

Door de eeuwen heen kwamen mensen hierheen om het Mariabeeldje te vereren. De "Holy Oak", is een ode aan De Heilige Eik, een kruidig donker bier met een vleugje Eik! 

 

Nieuwsgierig geworden en wilt u eens een speciaalbiertje van Roeffus proeven? De speciaalbieren kunt u online bestellen en ophalen in Oirschot, centraal  gelegen tussen Eindhoven en Tilburg.